Košarica

No products in the cart.

Košarica

No products in the cart.

Mediji o nama

Vijest objavio

@Htio sam nešto napraviti samo da se zaštitim, da mogu na svom ranču uživati ljeti, objašnjava Stjepan kako je dobio ideju za osmišljavanjem uređaja za zaštitu od komaraca.@
Stjepan Sviben

Protiv korone strojem za zaprašivanje komaraca

Autor/i:

HRT

Radi se o mašini koja može raditi veliki posao, a može se koristiti i u malim uredima. Također, njime se može raditi i u poljoprivredi. Kakav preparat stavite, mašina će ga izbaciti.

Nakon uspješnih inovacija i proizvodnje uređaja za zaprašivanje komaraca inovator Stjepan Sviben iz Kutine svoje je inovacije prilagodio novonastaloj situaciji epidemje koronavirusa. Svoju inovaciju – uređaj za zaprašivanje komaraca preradio u uređaj za raspršivanje sredstva za dezinfekciju koji je već prepoznalo domaće i inozemno tržište.
– To sam složio na jednu dasku i nešto improvizirao. Htio sam nešto napraviti samo da se zaštitim, da mogu na svom ranču uživati ljeti, objašnjava Stjepan kako je dobio ideju za osmišljavanjem uređaja za zaštitu od komaraca. Za uređaj su čuli i drugi i htjeli ga nabaviti. Krenula je proizvodnja koja se pretvorila u posao u kojem je zaposlena cijela obitelj.

– Lim gotov dolazi iz limarije. Mi ugrađujemo elektromotore, elektroniku, potenciometre, prekidače, regulatore brzine i protoka tekućine koja ide van. Zapravo, sve komponente u uređaj, da bi on bio finaliziran, dodaje Stjepan.

Univerzalni uređaj, na struju i baterijski

Pojavom koronavirusa uređaj su uspješno modificirali u dispenzer sredstva za dezinfekciju, što je, kažu, izvrsno prihvaćeno. Radi se o mašini, tvrdi Stjepan, koja može raditi veliki posao, a može se koristiti i u malim uredima. Također, njime se može raditi i u poljoprivredi, u plastenicima s insekticidima ili fungicidima. Kakav preparat stavite, mašina će ga izbaciti, dodaje.

Rad i inovacije su nastavljene. Uz strujni razvili su i prijenosni baterijski uređaj. Stjepan rad na inovacijama nastavlja i dalje, a osnovnu ideju – razviti posao kroz koji bi zadržao obitelj u Kutini je kaže – već ostvario.
 • Our Products

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Our Services

  Norem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. 

  Manufacture

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec. Nulla gravida euismod lorem, tempus hendrerit est porta eu.

  Wholesale

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. luctus nec ullamcorper.

  Technical Consulting

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. luctus nec ullamcorper. Praesent feugiat eleifend nisi quis scelerisque.

  Our Partners